Nancy wo 1 oktober

1 oktober 2025 - Nancy, Frankrijk

Vanochtend, tegen 09:15 uur vetrokken na een lekker ontbijt bij Jo en Gré. Richting Nancy, zo’n 520 km noordwaarts. Met een tussenstop bij Macon, arriveerden we tegen 15:00 uur in Nancy. We hebben hier een heel leuk en betaalbaar appartement inclusief parkeer garage, dankzij ‘speurwerk’ van Jo. 😘 Nadat we op het adres waren aangekomen, begon het grote verbazen, zeg maar het grote onduidelijke. Er zou een parkeerplek zijn achter een slagboom, volgens de vertaling. Ook moesten we een sleutel kastje vinden bij de trap van het appartement. Niks van dat alles, ik baalde ter plekke al van zoveel onduidelijkheid. Er was nl geen sleutelkastje!!! Gelukkig hadden we een tel nummer, en zowaar, ik kreeg vrij snel contact. Wat hij vertelde, hadden we ook al in de beschrijving ontvangen.. Nog maar een keer goed kijken, bij de trap GEEN sleutelkastje. Moet ‘ie ook niet zeggen dat er zo’n kastje is! Heel toevallig keek ik op de straat, die d.m.v. een hek gescheiden was van de stoep, en, Wat dacht je, hangt er een sleutel kastje aan een metalen stang bij de straat zijde gvd. Wij de code invoeren en ja hoor, een hele bos sleutels konden we eruit pakken. Maar dan?? Van welk appartement is deze sleutelbos? Eerste beste deur de sleutel in gedrukt, kansloos. Toen zegt Hedi, die achterste deur dan, er staat wel ‘Consiergement’ op. Blijkt dat de juiste deur te zijn. En dan?? De parkeergarage, hoe open je die? Nergens een sleutelgat of zo, tot Hedi ineens op een knopje drukt die ook aan de sleutelbos zit. En ja hoor, er opent een garagedeur en we kunnen met de auto binnen rijden. Nou.. deze parkeergarage is super super smal. Kon amper de draai maken, en er stond ook nog een fransoos allerlei aanwijzingen in het Frans te geven, nee daar wordt je vrolijk van. Ik kon amper de bocht doorkomen. De parkeerplek was ook erg smal paste amper met mijn zijspiegels uit.

Pas nadat we alles hadden geïnstalleerd zijn we op zoek gegaan naar het centrum. Place Stanislav, omgeven door oude bijna allemaal gerestaureerde historische panden. Zie de foto’s, werkelijk heel mooi. In het begin in een nieuwe stad is het altijd even zoeken, je komt op een gegeven moment op een plek dat je denkt, waren er hier straks ook niet langs gekomen? Uiteindelijk mooi terras gevonden, dichtbij het “Office du Tourisme”. Daarna weer verder gewandeld, kwamen we in een heel gaaf café restaurant ‘Café Quinze’’ (15)  Hedi bestelde een cocktail en ik een Armagnac. Kort nadat we besteld hadden kwam er een hele hippe Francaise naast ons zitten. Met haar hebben we een leuk gesprek gehad over Nancy, waar zij vandaan komt. Wat een prachtige ambiance, luxe uitstraling je raakt niet uitgekeken in Café Quinze.

We hebben ergens een pizza gegeten, daarna terug naar het appartement. Morgen eten we bij restaurant ‘Excelsior’ Daarvoor nu al gereserveerd. Schijnt ook bijzonder te zijn. Nu dat was dag 1 Nancy, morgen verder 🧑‍🌾

1. Rene:
    2 oktober 2025
    Ha Bonne,
    Heb een aantal van je verhalen gelezen. Kan mij niet aan de indruk onttrekken dat het een Bourgondische reis is (geweest).😆
  2. Bonne:
    2 oktober 2025
    Zeker gedeeltelijk, kilootje of 2 zeker aangekomen. Maar ook heel veel andere indrukken opgedaan. En laten we wel wezen, je kan ook niet zonder eten en drinken. 😉